Ανακοινώσεις Α.Τ.Ε.Ι.Θ.
Ιδρυματικός Κατάλογος Εκτύπωση
Αυτές τις ημέρες ολοκληρώθηκε ένας μηχανισμός αποθήκευσης βασικών στοιχείων του προσωπικού και των φοιτητών του ΑΤΕΙΘ. Οι αρχικές πληροφορίες περιλαμβάνουν το email και το τμήμα σας. Σας ζητάμε να εισάγετε επιπλέον στοιχεία, επώνυμο, όνομα, τηλέφωνο κ.λ.π, ώστε να υλοποιηθεί ο Ιδρυματικός Κατάλογος του ΑΤΕΙΘ. Τα στοιχεία αυτά θα χρησιμοποιηούνται στο εξής σε όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που θα υλοποιούνται και θα σας ταυτοποιούν σαν μέλη του ΑΤΕΙΘ.

Οφέλη από την δημιουργία του Ιδρυματικού Καταλόγου:

(1) Από την συλλογή των παραπάνω στοιχείων δημιουργείται αυτόματα ο ηλεκτρονικός τηλεφωνικός κατάλογος του ΑΤΕΙΘ στο οποίο θα έχετε πρόσβαση με δύο τρόπους:
α Πρόσβαση μέσω της ιστοσελίδας http://ds.teithe.gr αναζήτησης προσώπων του ΑΤΕΙΘ
β Πρόσβαση μέσω των καινοούργιων VOIP τηλεφώνων. Ο τηλεφωνικός κατάλογος που θα δημιουργηθεί από τα στοιχεία που θα εισάγετε, θα υπάρχει αυτομάτως στην συσκευή των τηλεφώνων σας με την ίδια μορφή του τηλεφωνικού καταλόγου που υπάρχει στα κινητά τηλέφωνα. Θα μπορείτε δηλαδή να κάνετε αναζήτηση βάσει ονόματος και στη συνέχεια να επιλέγετε εσωτερικό τηλέφωνο προς κλήση.

(2) Πρόσβαση σε υπηρεσίες που διατίθενται σε όλα τα ελληνικά πανεπιστήμια μέσω του GRNET. Παράδειγμα τέτοιας υπηρεσίας είναι το elms – msdnaa, μέσω της οποίας διατίθενται δωρεάν τα λειτουργικά συστήματα της Microsoft στα μέλη των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων.

Εισαγωγή στοιχείων

Παρακαλώ πολύ βρείτε λίγο χρόνο και
- επισκεφτείτε το http://ds.teithe.gr. Είναι η καινούργια μηχανή αναζήτησης προσώπων του ΑΤΕΙΘ.
- στο δεξί επάνω μέρος της σελίδας υπάρχει το link “Σύνδεση”. Ακολουθήστε το link, και πληκτρολογήσετε το mail και τον κωδικό σας
- εισάγετε τα στοιχεία που σας ζητούνται, δεξιά κάθε πεδίου υπάρχει επεξήγηση (i) για την εισαγωγή των στοιχείων.
- στο πεδίο "Τηλέφωνα Εργασίας" εισάγετε αρχικά το προσωπικό σας αριθμό. Προτείνεται να είναι ο αριθμός που αναγράφεται στο δεξιά επάνω μέρος της οθόνης των καινούργιων συσκευών σας. Για δεύτερο αριθμό, εάν έχετε, εισάγεται τον τηλεφωνικό αριθμό που μοιράζεστε με συναδέλφους σας ή οποιονδήποτε άλλο αριθμό.
- στο τέλος επιλέξτε ενημέρωση.

Έχετε υπόψη σας ότι η συντήρηση των στοιχείων σας είναι δική σας ευθύνη. Τα στοιχεία σας θα είναι έγκυρα μόνο εάν τα συντηρείτε.

Αναζήτηση στοιχείων

Από την σελίδα αναζήτησης http://ds.teithe.gr προσπαθήστε να ανακτήσετε την εγγραφή που δημιουργήσατε κάνοντας αναζήτηση βάσει Ονοματεπωνύμου ή email ή τηλεφώνου, πληκτρολογώντας λέξεις κλειδιά.

Ο μηχανισμός είναι σε πιλοτικό στάδιο. Περιμένουμε να μας ενημερώσετε για λάθη ή παραλήψεις που μπορεί να βρείτε στο 1604 ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
read full article
 
Κακόβουλα email Εκτύπωση
Σήμερα 247 χρήστες ηλεκτρονικών λογαριασμών email του ΑΤΕΙΘ έλαβαν email με στοιχεία αποστολέα "Διαχειριστής του δικτύου του ΑΤΕΙΘ". Τα στοιχεία του αποστολέα του ηλεκτρονικού μηνύματος ήταν ψεύτικα και ο σκοπός του email κακόβουλος.

Το email προτείνει στους παραλήπτες να συμπληρώσουν φόρμα με τα στοιχεία τους και τα διαπιστευτήριά τους, username και password, και να τα στείλουν με email. Σκοπός της συλλογής των username και των password είναι μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε ηλεκτρονικούς πόρους του ΑΤΕΙΘ και στη συνέχεια η χρήση των ηλεκτρονικών λογαριασμών των χρηστών για κακόβουλες ενέργειες ηλεκτρονικού περιεχομένου.

Το password (κωδικός) είναι προσωπική σας κρυφή πληροφορία, προσδιορίζει ότι είστε ο νόμιμος κάτοχος και χρήστης του ηλεκτρονικού σας λογαριασμού και δεν πρέπει να τον γνωρίζει κανείς άλλος.

Παρακαλώ πολύ, έχετε υπόψη σας ότι είναι σίγουρη απάτη όταν σας ζητηθεί να αποστείλετε ή να συμπληρώσετε σε ηλεκτρονική φόρμα τα διαπιστευτήριά σας, username και password.

Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΑΤΕΙΘ, οι οποίες απαιτούν την χρήση του κωδικού σας (password), είναι συγκεκριμένες και τις γνωρίζετε. Για κάθε καινούργια ηλεκτρονική υπηρεσία θα πρέπει να ενημερώνεστε από τα αρμόδια όργανα του ΑΤΕΙΘ ώστε να γνωρίζετε την εγκυρότητά της.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, όταν αντιληφθείτε κάτι πιθανώς κακόβουλο παρακαλώ επικοινωνήστε με το κέντρο διαχείρισης δικτύου.

Δείγμα κακόβουλου email που έλαβαν οι χρήστες του ΑΤΕΙΘ
**************************************************
Dear teithe.gr Account User,

This message is from your email administrator / mentainance center email account to all users. We are improving our database and e-mail center due to unusual activities identified in our email system. Therefore, we are deleting all e-mail accounts identified to improve and create space for new ones.

You are required to verify your email account via email, confirming their identity. This will prevent your mail account termination during this exercise.

To confirm your email identity, you provide the information requested below:

* Username : (........) (required)
* Password : (........)( required)
* Date of Birth: (........) (optional)
* Country or territory: (........) (optional)

* Important *
Please provide all this information completely and correctly otherwise,
for security reasons we may have to disable your account temporarily.

©Technological Education Institute of Thessaloniki 2010.
**************************************************
read full article
 
Εγχειρίδια χρήσης τηλεφώνων Εκτύπωση
Τα εγχειρίδια χρήσης των καινούργιων τηλεφώνων
read full article
 
Αίτηση λειτουργίας εξυπηρετητή Εκτύπωση
Αίτηση λειτουργίας εξυπηρετητή στο Δίκτυο Δεδοµένων του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Παρακαλείστε όσοι από εσάς συντηρείτε ηλεκτρονικούς υπολογιστές οι οποίοι παρέχουν οποιουδήποτε είδους υπηρεσία (www, ftp, e-mail, κ.α) να συμπληρώσετε την επισυναπτόμενη ηλεκτρονική αίτηση λειτουργίας εξυπηρετητή (server) στο δίκτυο δεδομένων του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Στη παρούσα ανακοίνωση θα βρείτε επίσης μία επισυναπτόμενη αίτηση – παράδειγμα η οποία είναι οδηγός για την σωστή συμπλήρωση της αίτησης.

Τις συμπληρωμένες αιτήσεις θα πρέπει να προσκομίσετε μέχρι τις 11 Οκτωβρίου 2004, ημέρα Δευτέρα, στο Κέντρο Διαχείρισης Δικτύου. Μετά το πέρας της παραπάνω ημερομηνίας θα τερματιστεί αυτομάτως η λειτουργία όσων εξυπηρετητών δεν έχουν δηλωθεί.

Για το Κέντρο Διαχείρισης Δικτύου
read full article
 


Ο παρών δικτυακός τόπος δημιουργήθηκε και συντηρείται από το Κέντρο Διαχείρισης Δικτύου του  Α.Τ.Ε.Ι.Θεσσαλονίκης
© 2010