Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο (e-mail) Εκτύπωση

Η υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επιτρέπει σε κάθε χρήστη να λαμβάνει και να στέλνει ηλεκτρονικά μηνύματα, μέσω της προσωπικής του διεύθυνσης: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .
Για κάθε μέλος του ιδρύματος που έχει αποκτήσει προσωπικό λογαριασμό χρήστη, ο κεντρικός διακομιστής αλληλογραφίας (mail server) διατηρεί μία θυρίδα όπου αποθηκεύονται τα ηλεκτρονικά μηνύματα του χρήστη, μέχρι εκείνος να τα διαβάσει και να τα διαγράψει.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την χρήση της υπηρεσίας είναι η έκδοση προσωπικού λογαριασμού χρήστη.

Τρόποι πρόσβασης στη υπηρεσία Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου (e-mail)

  • Μέσω ενός προγράμματος διακίνησης αλληλογραφίας (e-mail client) όπως Mozilla Thunderbird, Microsoft Outlook.
    Οι ρυθμίσεις είναι διαθέσιμες από εδώ.
  • Μέσω Web. Η πρόσβαση μέσω Web είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να έχει κανείς πρόσβαση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του εύκολα, γρήγορα και κυρίως με ασφάλεια από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου.
    Η υπηρεσία αυτή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για μετακινούμενους χρήστες και για χρήστες που δεν χρησιμοποιούν σταθερά τον ίδιο υπολογιστή, οπότε και τους απαλλάσσει από την ανάγκη ρυθμίσεων που χρειάζονται τα προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
    Η υπηρεσία λειτουργεί στην διεύθυνση https://webmail.teithe.gr .
    Συνοπτικές οδηγίες είναι διαθέσιμες εδώ.

Επιπλέον έχει δημιουργηθεί και υπάρχει σε λειτουργία κεντρικός μηχανισμός ελέγχου κακόβουλων ηλεκτρονικών μηνυμάτων (antivirus/antispam), ετσι ώστε να φιλτράρεται τυχόν ανεπιθύμητη αλληλογραφία.

 
Ο παρών δικτυακός τόπος δημιουργήθηκε και συντηρείται από το Κέντρο Διαχείρισης Δικτύου του  Α.Τ.Ε.Ι.Θεσσαλονίκης
© 2010